Op het boerenbedrijf van familie Hogendoorn worden hele bijzondere kaasjes gemaakt: rauwmelkse babyboerenkaas. In de smaken naturel en met verschillende kruiden, zoals Komijn of Tuinkruiden. Kleine kaasjes maken is een bijzonder ambacht, die de familie Hogendoorn al generaties lang uitstekend beheerst. Vader Bert stuurt de kaasmakerij aan, samen met zijn zoon Bertus. Bertus zal in de toekomst de kaasmakerij overnemen. Moeder Janny en haar twee dochters Toos en Johanna helpen ook mee in de kaasmakerij. De jongste, Willemine, helpt soms mee.

Jelle, de man van dochter Toos zorgt met veel liefde voor de 70 roodbonter koeien. De koeien gaan naar buiten zodra het weer het toelaat. Op de 20 hectare natuur die de familie beheert kunnen de koeien heerlijk grazen. Doordat de koeien zo veel mogelijk natuurlijk voedsel eten, hoeven ze nauwelijks bijgevoerd te worden. "Graskaas heeft toch de lekkerste smaak", aldus Bert.