Biest

Op de boerenerfmarkt wordt ook nu weer heerlijke biest aangeboden die ook door een aantal veehouders uit de omgeving speciaal voor U als liefhebber gespaard wordt ( in de vriezer ) , wacht niet tot het einde van de markt, maar wees er snel bij ! er is een mogelijkheid dat de biest in de koelwagen bewaard wordt , zodat de biest gekoeld blijft  , en dat kan tot uiterlijk 16.00 u

Pap en pannenkoeken

De biest die een koe vanaf 12 uur na een bevalling geeft, is ook geschikt voor menselijke consumptie. Er kan heerlijke pap van gemaakt worden. Biest moet wellen, daarvoor moet ze heel langzaam warm worden op een klein vuurtje. Ze mag niet koken, want dan gaat het klonteren. Er moet constant worden geroerd. Na enige tijd wordt de biest dikker, dan is ze goed geweld. Tijdens het afkoelen moet ook geroerd worden. De biest kan met suiker gegeten worden of met beschuit en kaneelsuiker. Biest kan ook ter vervanging van melk gebruikt worden bij het bakken van pannenkoeken. Door haar bijzondere samenstelling past biest in een cholesterolverlagend dieet.

  
Boerenkaas

Ook worden er weer heerlijke boerenkaas(jes) te koop aangeboden die echt op de boerderij gemaakt zijn van allerlei soorten en maten bijv +/- 2kg kaas ( gezinskaas ) en +/- 1 kg en +/- 0,5 kg met ook div soorten kruiden.

Maar ook onze nieuwe topper de komkommerkaas!

U kunt natuurlijk ook een stuk kaas kopen wat voor U naar wens gesneden wordt.